top of page

12 september


2003 - Overlijden Johnny Cash aan de ziekte van Parkinson. De country-zanger werd op 26 februari 1932 in Kingsland in Arkansas geboren. Op zijn twaalfde schreef hij zijn eerste liedjes. In 1956 had Johnny Cash zijn eerste nummer 1-hit met 'I Walk The Line'. In 1980 werd hij geëerd met een plaats in de Country Music Hall Of Fame. Hij is 71 jaar geworden.

1954 - De eerste 'tieneridool', Frank Sinatra stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Three Coins In The Fountain', de eerste Britse nummer 1 van de zanger. Het lied won een Academy Award voor 'Best Original Song' van 1954.

1957 - Geboorte Hans Zimmer, Duits componist en muziekproducent van voornamelijk filmmuziek. Hij componeerde muziek voor meer dan 150 soundtracks, waaronder die van 'The Lion King', 'Gladiator', 'Pearl Harbor', 'Madagascar', 'The Da Vinci Code', 'Dunkirk' en 'Dune'. Voor 'The Lion King' en 'Dune' won hij de Oscar voor 'Beste Filmmuziek'. Hans Zimmer wordt 66 jaar.

1970 - Smokey Robinson en The Miracles stonden op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'The Tears Of A Clown', hun eerste Britse nummer 1. Stevie Wonder (die werd ontdekt door Miracles-lid Ronnie White) en zijn producer Hank Cosby schreven de muziek voor het nummer.


1997 - Oprichter van het Polar Music-platenlabel, songwriter, producer en ABBA-manager Stig Anderson stierf aan een hartaanval. Stig Anderson schreef mee aan enkele van ABBA's grootste hits, zoals 'Waterloo', 'Mamma Mia', 'SOS', 'Fernando', 'Dancing Queen', 'Knowing Me, Knowing You' en 'The Name of the Game'. Zijn begrafenis werd live uitgezonden op de Zweedse televisie, een eer die anders alleen was voorbehouden aan vooraanstaande staatsleden of royalty's.


2003 - Overlijden Johnny Cash aan de ziekte van Parkinson. De country-zanger werd op 26 februari 1932 in Kingsland in Arkansas geboren. Op zijn twaalfde schreef hij zijn eerste liedjes. In 1956 had Johnny Cash zijn eerste nummer 1-hit met 'I Walk The Line'. In 1980 werd hij geëerd met een plaats in de Country Music Hall Of Fame. 2017 - Overlijden Riem de Wolff. Samen met zijn broer Ruud vormde hij The Blue Diamonds. De broers kwamen in 1949 vanuit Java met hun ouders naar Nederland. In hun tienerjaren zongen zij op schoolfeestjes. In 1960 scoorden de broers een grote hit met het nummer 'Ramona'. Er werden zeven miljoen exemplaren van de single verkocht. Riem de Wolff is 74 jaar geworden.

Comments


bottom of page