12 oktober

1997 - John Denver stortte met zijn nieuwe eenmotorige vliegtuig neer voor de kust van Californië. Volgens ooggetuigen zou het vliegtuig plotseling met hoge snelheid zijn gedaald waarna het op het wateroppervlak is ontploft. Hij is 53 jaar geworden.

1958 - Geboorte Jo Vally. Hij brak door in 1990 met 'Neem m'n hart'. Nadien volgden de hits elkaar op, waaronder de top 10-hit 'In een droom zag ik je staan'. Jo Vally wordt vandaag 63 jaar.


1971 - Gene Vincent overleed aan een gesprongen maagzweer. Zijn leven lang kampte de zanger met een zwakke gezondheid. In 1953 hield hij aan een motorongeluk een mank been over. Drie jaar later richtte hij Gene Vincent & The Blue Caps op en hadden ze de hit 'Be Bop A Lula'. In april 1960 was Gene Vincent één van de inzittenden van een taxi die betrokken was bij een verkeersongeluk in Engeland. Dit ongeluk kostte Eddie Cochran het leven. Gene Vincent is 36 jaar geworden.


2002 - Overlijden orkestleider Ray Conniff. Als The Ray Conniff Singers scoorde hij in 1973 een grote hit met ‘Harmony’. Hij is 87 jaar geworden.


2020 - Overlijden Gerty Christoffels. Voor de openbare omroep presenteerde ze "Boeketje Vlaanderen" en daarna "Het ei van Christoffels". Ze zat ook in het panel van het quizprogramma "De drie wijzen". Ze is 62 jaar geworden.