top of page

12 oktober

1971 - Gene Vincent overleed aan een gesprongen maagzweer. Zijn leven lang kampte de zanger met een zwakke gezondheid. In 1953 hield hij aan een motorongeluk een mank been over. Drie jaar later richtte hij Gene Vincent & The Blue Caps op en hadden ze de hit 'Be Bop A Lula'. In april 1960 was Gene Vincent één van de inzittenden van een taxi die betrokken was bij een verkeersongeluk in Engeland. Dit ongeluk kostte Eddie Cochran het leven. Gene Vincent is 36 jaar geworden.

1958 - Geboorte Jo Vally. Hij brak door in 1990 met 'Neem m'n hart'. Nadien volgden de hits elkaar op, waaronder de top 10-hit 'In een droom zag ik je staan'. Jo Vally wordt vandaag 65 jaar.


1974 - '(You’re) Having My Baby' van Paul Anka en Odia Coates kwam in de TOP 30 en bereikt als hoogste positie de dertiende plaats. Paul Anka heeft het nummer voor zijn vrouw Anne en hun vier dochters geschreven als hij vóór een optreden zat te wachten in Lake Tahoe in Californië. Het duet werd opgenomen in de Fame-studio’s in Alabama. Odia Coates overleed op 1 mei 1991 aan borstkanker. Zij is 49 jaar geworden. 1985 - 'Only Love' van Nana Mouskouri kwam binnen in de hitlijst. Deze compositie van Vladimir Costa en Norman Gimbel stond maar liefst 7 weken op de eerste plaats. 'Only Love' is het thema van de televisieserie Mistral’s Daughter die in het najaar van 1985 enorme kijkcijfers haalde. Deze mini-serie, naar het gelijknamige boek van Judith Krantz, werd geregisseerd door Kevin Connor en Douglas Hickox. Stacy Keach en Stefanie Powers speelden de hoofdrollen in Mistral’s Daughter. 1997 - John Denver stortte met zijn nieuwe eenmotorige vliegtuig neer voor de kust van Californië. Volgens ooggetuigen zou het vliegtuig plotseling met hoge snelheid zijn gedaald waarna het op het wateroppervlak is ontploft. Hij is 53 jaar geworden.


2002 - Overlijden orkestleider Ray Conniff. Als The Ray Conniff Singers scoorde hij in 1973 een grote hit met ‘Harmony’. Hij is 87 jaar geworden. 2008 - Overlijden Cliff Nobles , samen met zijn band werd hij vooral bekend door de instrumentale wereldhit "The horse" -tune van de Veronica Drive-in Show. Hij werd na zijn muziekcarrière bouwvakker en medewerker van een energiebedrijf. Hij is 67 jaar geworden.


2020 - Overlijden Gerty Christoffels. Voor de openbare omroep presenteerde ze "Boeketje Vlaanderen" en daarna "Het ei van Christoffels". Ze zat ook in het panel van het quizprogramma "De drie wijzen". Ze is 62 jaar geworden.

ความคิดเห็น


bottom of page