top of page

12 juni

2020 - Precies vier jaar geleden overleed Ricky Valance, Britse zanger uit Wales. Hij is vooral bekend door die ene hit uit 1960: 'Tell Laura I Love Her', een voor de Britse markt gemaakte coverversie van een Amerikaanse hitsingle van Ray Peterson.

1897 - Karl Elsener vroeg octrooi aan op het Zwitsers zakmes, een multifunctioneel hulpmiddel. Afhankelijk van de uitvoering, met een schaar, een getand mes, een pincet, blikopener en schroevendraaier.


1942 - Anne Frank kreeg een dagboek voor haar dertiende verjaardag. Ze ging er brieven in schrijven aan een fictieve vriendin Kitty. Het dagboek werd na haar dood gepubliceerd en werd één van de meest gelezen boeken ter wereld.


1963 - De film 'Cleopatra' was voor het eerst te zien. Bioscoopbezoekers kregen waar voor hun geld. De film, met in de hoofdrol Elizabeth Taylor, duurt vier uur en drie minuten. Het was dan ook geen goedkope film. Het maken van 'Cleopatra' heeft veertig miljoen dollar gekost.


2003 - Overlijden van de Amerikaanse acteur Gregory Peck, Zijn eerste films waren 'Days of Glory' en 'The Keys of the Kingdom', beiden uit 1944. Een jaar later speelde hij in de Hitchcock-film 'Spellbound', samen met Ingrid Bergman. Eind jaren 40 speelde hij in verschillende westerns. In de jaren 50 werden zijn rollen diverser met films zoals 'The snow of Kilimanjaro' uit 1952 en 'Roman Holiday' met nieuwkomer Audrey Hepburn. In 1956 speelde Gregory Peck als Ahab in de bekendste versie van de verfilming van het boek 'Moby Dick'. Hij produceerde zelf en speelde een hoofdrol in de film 'The Big Country' uit 1958. Hij won een Oscar voor zijn rol als advocaat Atticus Finch in de filmbewerking van het boek 'To kill a Mockingbird'. Verder is hij bekend voor zijn rol in 'The Guns of Navarone' uit 1961 en 'Cape fear' uit 1962.


Commentaires


bottom of page