top of page

11 oktober

1974 - John Denver stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Annie's Song'. Het lied was een eerbetoon aan zijn vrouw en werd in 10 minuten geschreven terwijl hij in een skilift zat.

1946 - Geboorte Daryl Hall, Amerikaanse rock-, R&B- en soulzanger, toetsenist, gitarist, songwriter en producer. Hij is vooral bekend als de mede-oprichter en zanger van Hall & Oates waarmee hij in de jaren 1970 en vroege jaren 1980 verschillende hits scoorde zoals 'I can't go for that', 'Maneater' en 'Out of touch'. Hij wordt 77 jaar.


1968 'I Say A Little Prayer' van Aretha Franklin was goud in de Verenigde Staten. Deze single is op 17 augustus 1968 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en bereikte de tiende plaats. Dit liedje werd door Hal David en Burt Bacharach geschreven voor Dionne Warwick. Zij nam het in 1967 als eerste op. Nadat Burt Bacharach 'I Say A Little Prayer' van Aretha Franklin had gehoord, kwam hij er in het openbaar voor uit dat hij deze versie beter vond dan het origineel van Dionne Warwick.


1978 - Op de Nederlandse tv-zender Veronica ging 'Countdown' voor het eerst op antenne. Lex Harding presenteerde het programma buiten beeld. Het muziekprogramma zou uitgroeien tot de populairste muziekshow van de 80s in Vlaanderen en Nederland, ten nadele van Avro’s TopPop.


1976 - Pussycat begon een vier weken durende run op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Mississippi', waardoor ze de eerste Nederlandse act waren die bovenaan de UK-hitlijst stond. Ook in Vlaanderen prijkte het nummer 4 weken lang bovenaan de hitparade, in januari 1976. 2005 - Overlijden Tony Bass in zijn woonplaats Valkenswaard. Hij werd geboren als Thieu Baats. Tony Bass had van 1965 tot 1972 hits met o.a. 'Dat Is ’t Einde', 'Ik Ben Met Jou Niet Getrouwd' en '’t Saunabad'. In Vlaanderen is hij vooral bekend van 'Gina Lollobrigida'. Tony Bass is 71 jaar geworden.

bottom of page