11 oktober

2005 - Overlijden Tony Bass in zijn woonplaats Valkenswaard. Hij werd geboren als Thieu Baats. Tony Bass had van 1965 tot 1972 hits met o.a. 'Dat Is ’t Einde', 'Ik Ben Met Jou Niet Getrouwd' en '’t Saunabad'. In Vlaanderen is hij vooral bekend van 'Gina Lollobrigida'. Tony Bass is 71 jaar geworden.

1978 - Op de Nederlandse tv-zender Veronica ging 'Countdown' voor het eerst op antenne. Lex Harding presenteerde het programma buiten beeld. Het muziekprogramma zou uitgroeien tot de populairste muziekshow van de 80s in Vlaanderen en Nederland, ten nadele van Avro’s TopPop.


1974 - John Denver stond op nummer 1 in de Engelse hitparade met 'Annie's Song'. Het lied was een eerbetoon aan zijn vrouw en werd in 10 minuten geschreven terwijl hij in een skilift zat.


1976 - Pussycat begon een vier weken durende run op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Mississippi', waardoor ze de eerste Nederlandse act waren die bovenaan de UK-hitlijst stond. Ook in Vlaanderen prijkte het nummer 4 weken lang bovenaan de hitparade, in januari 1976.