top of page

11 juli

Vandaag is het de Vlaamse Feestdag. Deze dag wordt sinds 1973 herinnerd aan de slag op 11 juli 1302, waarbij milities van de Vlaamse steden en gemeenten een leger van Franse ridders te paard versloegen, aan de Groeningekouter bij Kortrijk. De Vlaamse milities bestonden voornamelijk uit een burgerleger van ambachtslieden en boeren. Deze veldslag is de geschiedenis ingegaan als de Guldensporenslag. Ook wij vieren deze dag bij De Goeie Ouwe Tijd. Van 12 uur tot 23 uur hoor je de grootste Vlaamse hits langskomen. Feest en zing dus maar lekker mee! Enkele bekende Vlamingen die jarig zijn vandaag: Walter Meeuws (72), An Swartenbroekx (54) en Geert Van Rampelberg (48)

1969 - Nauwelijks drie weken na de opname werd ‘Space Oddity’ van David Bowie op single uitgebracht. De release was doelbewust gekozen, negen dagen voor de historische maanlanding op 20 juli 1969.


1981 - Hubert Johnson van de Motown-groep The Contours pleegde zelfmoord. Hij is een neef van Jackie Wilson. Die heeft The Contours begin jaren zestig bij Berry Gordy Jr., de directeur van Motown Records, geïntroduceerd. Met 'Do You Love Me' haalden The Contours in 1962 de derde plaats van de Amerikaanse hitparade. Hubert Johnson is 40 jaar geworden.


2001 - Herman Brood sprong van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam. Op zijn stoffelijke resten werd een briefje gevonden met de woorden: “Ik heb er geen zin meer in, misschien zie ik jullie nog wel eens. Maak er een mooi feest van”. Herman Brood is 54 jaar geworden.

Kommentare


bottom of page