10 november

2008 - Overlijden Wannes Van De Velde, zanger, muzikant, dichter en beeldend kunstenaar. Zijn bekendste nummer is 'Ik wil deze nacht in de straten verdwalen'. Hij is 71 jaar geworden.

1967 - Nights In White Satin’ van de Britse band The Moody Blues werd op single uitgebracht. Het nummer werd geschreven door zanger Justin Hayward. Hij is de opvolger van Denny Laine. Die zou zich 5 jaar later bij Paul en Linda McCartney voegen in Wings. 1969 - Twintig jaar nadat hij 'Rudolph The Red-Nosed Reindeer' de hitparade in heeft gezongen, kreeg Gene Autry eindelijk een gouden plaat voor deze single.


2008 - Overlijden van de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba. Ze brak in de jaren ’50 door als jazz-zangeres. In 1963 pleitte zij bij de Verenigde Naties tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als gevolg hiervan ging zij in Amerika wonen. In 1966 won zij een Grammy Award voor het album dat zij maakte met Harry Belafonte: 'An Evening With Belafonte/Makeba'. In 1967 scoorde zij een wereldhit met het nummer 'Pata Pata', dat ook in Vlaanderen de hitparade haalde. In 1985 verhuisde Miriam Makeba naar Brussel. In 1987 deed zij mee aan de Graceland-tournee van Paul Simon. Op uitnodiging van Nelson Mandela keerde zij in 1990 terug naar Zuid-Afrika. Miriam Makeba overleed vlak na een optreden in Italië. Ze is 76 jaar geworden.