top of page

10 mei

1954 - Bill Haley and the Comets brachten 'Rock Around the Clock' uit, de eerste rock-'n-roll-single die op nummer 1 in de hitparades kwam te staan.


1946 - Geboorte Donovan Philips Leitch, beter bekend onder de naam Donovan, Schotse singer-songwriter die populair werd in de 60's. Zijn bekendste hits bij ons zijn 'Mellow Yellow' en 'Atlantis'. Hij wordt 77 jaar.


1946 - Geboorte Graham Gouldman, Engelse muzikant, vooral bekend van de band 10cc. Hij schreef ook voor anderen, zoals 'No milk today' voor Herman's Hermits en 'Bus stop' voor The Hollies. Van 1984 tot 1990 vormde hij samen met Andrew Gold de band Wax. Hij wordt 77 jaar.


1948 - Geboorte Christiane Bervoets, beter bekend als de Vlaamse zangeres Samantha, die hits scoorde met 'Eviva Espana' en 'Nachten van Parijs'. Zij wordt 75 jaar.

1952 - Geboorte Roland Kaiser, Duitse schlagerzanger. In 1974 bracht hij zijn eerste single uit: 'Was ist wohl aus ihr geworden'. In 1981 had hij in Vlaanderen een hit met 'Santa Maria'. Het zou zijn enige hit in Vlaanderen blijven, maar in Duitsland bleef hij hits scoren. Hij wordt 71 jaar. 1999 - Overlijden van de Amerikaanse zanger, songwriter, dichter, cartoonist, scenarioschrijver en auteur van kinderboeken Shel Silverstein. Hij schreef 'A Boy Named Sue' voor Johnny Cash en vele liedjes voor Dr Hook inclusief 'Sylvia's Mother' en 'The Cover of the Rolling Stone'. Hij is 57 jaar geworden.bottom of page