top of page

10 maart

1988 - Overlijden Andy Gibb aan de gevolgen van een infectie aan zijn hart. Hij was de jongste broer van Barry, Robin en Maurice, leden van The Bee Gees. Andy Gibb had veel succes in 1977 toen zijn singles 'I Just Want To Be Your Everything' en '(Love Is) Thicker Than Water' de eerste plaats bereikten in de Amerikaanse hitlijst. Het jaar erna bereikte hij dat ook met 'Shadow Dancing'. Begin jaren 80 kwam hij regelmatig in het nieuws door zijn relatie met Dallas-actrice Victoria Principal, waarmee hij ook de single 'All I have to do is dream' opnam. Andy Gibb is 30 jaar geworden.

1954 - Geboorte Tina Charles, Engelse zangeres bekend van de disco hits 'Dance little lady dance' en 'I love to love'. Ze wordt 70 jaar.


1955 - Geboorte Marianne Rosenberg, Duitse zangeres bekend van de meezinger 'Ich bin wie du' uit 1976. Ze wordt 69 jaar.


1967 - De LP 'I Never Loved A Man (The Way I Love You)' van Aretha Franklin werd uitgebracht. Op dit album staan naast de titelsong o.a. 'Respect', 'Soul Serenade', 'Good Times' en 'Baby Baby Baby'.


1979 - Gloria Gaynor begon een run van drie weken op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'I Will Survive'. Het nummer werd oorspronkelijk uitgebracht als de B-kant van een nummer dat voor het eerst werd opgenomen door The Righteous Brothers, genaamd 'Substitute'. In Vlaanderen kwam 'I will survive' niet hoger dan de 7e plaats.


2017 - Overlijden Joni Sledge, zangeres van Sister Sledge, die ze vormde met haar drie zussen Debbie, Kim en Kathy. Ze is 60 jaar geworden.


Jarige BV: Jill Peeters (49)


Internationale doedelzakdag Het geluid van doedelzakken die de lucht vullen als de dag aanbreekt, is genoeg om de harten van velen vreugde te schenken. Anderen voelen misschien niet helemaal hetzelfde. Het lijkt erop dat je ervan houdt, of helemaal niet. Er is niet zo heel veel middenweg. Internationale Doedelzakdag is het moment om erachter te komen waar je staat en je aan te sluiten bij degenen die ervan houden!

Comments


bottom of page