top of page

10 juli

1959 - ‘Living Doll’ van Cliff Richard kwam binnen in de Britse hitparade en stond vanaf 31 juli 1959 vier weken op de eerste plaats. Het door Lionel Bart geschreven nummer komt uit de film ‘Serious Charge’, waarin Cliff Richard zijn filmdebuut maakte. In het najaar van 1959 was het de eerste hit voor Cliff in Vlaanderen. ‘Living Doll’ haalde hier de zestiende plaats.


1954 - Geboorte Neil Tennant Britse zanger die samen met Chris Lowe het popduo Pet Shop Boys vormt. Tennant is bekend vanwege zijn markante, onderscheiden stemgeluid. Vooral in de tweede helft van de jaren 80 scoorde het duo vele hits: 'West End Girls', 'Suburbia', 'What Have I Done To Deserve This' en 'Always on my mind' ... om er maar enkele te noemen. Neil Tennant wordt 70 vandaag. 1958 - The Everly Brothers namen 'Bird Dog' en 'Devoted To You' op. Deze composities van Boudleaux Bryant werden door hun platenmaatschappij op één single uitgebracht. Onafhankelijk van elkaar haalden beide liedjes de Amerikaanse Top 10. 'Bird Dog' bereikte op 25 augustus 1958 de eerste plaats. 'Devoted To You' haalde de tiende plaats op 22 september 1958. In Vlaanderen stond alleen 'Bird Dog' in de hitlijst met een 12e plaats als hoogste notering.


1961 - Bobby Lewis begon een zeven weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles-hitlijst met 'Tossin' and Turnin', de langstlopende nummer 1-single van 1961, die zeven weken aan de top van de hitlijst stond.


1962 - In Cape Canaveral in de Verenigde Staten werd de allereerste communicatie-satelliet Telstar gelanceerd. Deze satelliet maakte een rechtstreekse televisieverbinding tussen de Verenigde Staten en Europa mogelijk. De eerste uitzending was op 23 juli 1962. De Engelse producer Joe Meek haakte hier snel op in en nam met de groep The Tornados het instrumentale 'Telstar' op.


1982 - 'Someone Loves You Honey' van June Lodge en Prince Mohammed kwam de Vlaamse Top 30 binnen. Vanaf 7 augustus stond het twee weken aan de top. 'Someone Loves You Honey' werd begin jaren zeventig geschreven door Don Devaney. De Amerikaanse countryzangeres Marie Owens was in 1975 de eerste die dit liedje op de plaat zette. In 1980 namen June Lodge en Prince Mohammed hun versie op met de Jamaicaanse producer Joe Gibson.


1989 - The Monkees hebben sinds deze dag een ster op de Walk Of Fame in Hollywood. De groep had in de jaren zestig naast een eigen televisie-serie een groot aantal hits zoals 'Last Train To Clarksville', 'I’m A Believer' en 'Daydream Believer'. The Monkees (Micky Dolenz, Davy Jones en Peter Tork) onthulden hun bronzen ster voor de deur van huisnummer 6675 aan de Hollywood Boulevard in Los Angeles.


2015 - Overlijden Omar Sharrif. Hij speelde de hoofdrol in talrijke Hollywood films, waarvan 'Lawrence of Arabia' en 'Doctor Zhivago' de bekendste zijn. Hij is 82 jaar geworden.

Comments


bottom of page