top of page

10 februari

2014 - Overlijden Shirley Temple, Amerikaanse actrice. Zij werd bekend als kindsterretje. Het meisje met de goudblonde krullen en fonkelende ogen was één van de bekendste kindsterretjes uit de filmgeschiedenis. Shirley Temple was tussen 1932 en 1949 in meer dan vijftig Amerikaanse speelfilms te zien. Ze brak ze door met 'Stand Up and Cheer!' waarin ze het nummer 'Baby Take a Bow' zong. In 1934 won ze een speciale Academy Award voor haar rol in de film 'Bright Eyes'. Daarin zong ze voor het eerst 'On the Good Ship Lollipop'. Andere succesvolle films waren 'The Little Colonel' en 'Heidi'. Ze is 85 jaar geworden.

1937 - Geboorte Roberta Flack, Amerikaanse zangeres. Haar grote doorbraak kwam er in 1972 toen ze een Amerikaanse nummer 1-hit had met 'The First Time I Saw Your Face'. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd pas drie jaar later populair, omdat het in de film 'Play misty for me'van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy's op. Maar ze is vooral bekend van haar hit 'Killing Me Softly with his Song' uit 1973. Ze wordt 85 jaar.


1942 - Voor het eerst in de muziekgeschiedenis werd een gouden plaat uitgereikt. Glenn Miller was de gelukkige dankzij de miljoenenverkoop van 'Chattanooga Choo Choo'. Van deze 78 toerenplaat werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.


1969 - ‘20/20’, het 20ste album van The Beach Boys werd uitgebracht. O.a. ‘I Can Hear Music’ en ‘Do It Again’ staan op de plaat.


1973- Elton John had zijn eerste Engelse nummer 1 album wanneer 'Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player' zes weken aan de top van de hitlijsten begon. De titel van het album kwam van stripacteur Groucho Marx van The Marx Brothers die hem 'John Elton' noemde terwijl hij zijn middelvinger en wijsvinger in de stijl van een pistool uitstak. Elton John nam vervolgens wraak door te zeggen: "Schiet me niet neer, ik ben alleen de pianist" op Marx' wapenimitatie.

bottom of page