top of page

10 augustus

1961 - Helen Shapiro stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'You Don't Know'. Op 14-jarige leeftijd was Helen Shapiro toen de jongste act ooit die een Britse nummer 1 scoorde.

1897 - Felix Hoffmann produceerde voor de eerste keer aspirine. Hoffmanns werkgever de chemische fabriek Bayer bracht in 1899 de aspirine op de markt. Het wereldverbruik wordt vandaag de dag geschat op vijftigduizend ton per jaar of 1.3 miljard tabletten per dag.


1949 - Geboorte Harry Slinger, Nederlandse zanger en acteur die voornamelijk bekend geworden is als de zanger van de Amsterdamse band Drukwerk, de zanger met zijn rode mutsje. Drukwerk brak in 1981 door met ‘Je Loog Tegen Mij’, goed voor een 8ste plaats in de Top 30. Hij wordt 74 jaar. 1950 - Geboorte Patti Austin, Amerikaanse R&B, soul- en jazzzangeres. Op 16-jarige leeftijd won ze een zangwedstrijd in Rio de Janeiro. Tijdens de jaren 60 en 70 toerde ze als achtergrondzangeres met artiesten als Sammy Davis Jr., Harry Belafonte en Roberta Flack. Als achtergrondzangeres is te horen op albums van Cat Stevens, Billy Joël, Paul Simon en Joe Cocker. In 1983 had ze een grote hit met 'Baby come to me', een duet met James Ingram. Patti Austin wordt 73 jaar.

1959 - Vier leden van The Platters werden gearresteerd na een optreden in Cincinnati nadat ze waren gevonden met vier 19-jarige vrouwen, in verschillende stadia van uitkleden. Het schandaal leidde ertoe dat radiostations in heel Amerika Platters-platen uit hun afspeellijsten verwijderden.


1960 - Na maanden van voorbereiding begonnen de filmopnames van 'West Side Story'. De hoofdrollen werden gespeeld door Richard Breymer, Natalie Wood, Rita Moreno en George Chakiris. Richard Breymer en Natalie Wood zongen niet zelf in West Side Story. Zij leenden de zangstemmen van Jimmy Bryant en Marni Nixon. Betty Ward zong 'A Boy Like That' en 'I Have A Love' voor Rita Moreno.


1984 - Een opmerkelijke comeback vond plaats. Van The Everly Brothers werd de nieuwe single ‘On The Wings Of A Nightingale' uitgebracht. Het was het eerste nieuwe nummer van de broers sinds 1973. Paul McCartney schreef de song en Dave Edmunds was producer van dienst. 2008 - Overlijden van de Amerikaanse soullegende Isaac Hayes. Hij brak door bij het grote publiek in 1969 met zijn tweede album Hot Buttered Soul. In 1971 kreeg hij een Oscar voor de muziek bij de film 'Shaft'. Isaac Hayes was daarmee de eerste zwarte muzikant die een Oscar won. Het thema uit die film (Theme From Shaft) kwam op 4 december 1971 binnen in de hitlijst bij ons en haalde de 3de plaats. Isaac Hayes werd levenloos naast een loopband in zijn woning in Memphis gevonden. Later werd bekend dat hij was overleden aan de gevolgen van een beroerte. Hij is 65 jaar geworden.

Коментарі


bottom of page