10 augustus

1961 - Helen Shapiro stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'You Don't Know'. Op 14-jarige leeftijd was Helen Shapiro toen de jongste act ooit die een Britse nummer 1 scoorde.

1959 - Vier leden van The Platters werden gearresteerd na een optreden in Cincinnati nadat ze waren gevonden met vier 19-jarige vrouwen, in verschillende stadia van uitkleden. Het schandaal leidde ertoe dat radiostations in heel Amerika Platters-platen uit hun afspeellijsten verwijderden.


1960 - Na maanden van voorbereiding begonnen de filmopnames van 'West Side Story'. De hoofdrollen werden gespeeld door Richard Breymer, Natalie Wood, Rita Moreno en George Chakiris. Richard Breymer en Natalie Wood zongen niet zelf in West Side Story. Zij leenden de zangstemmen van Jimmy Bryant en Marni Nixon. Betty Ward zong 'A Boy Like That' en 'I Have A Love' voor Rita Moreno.


1984 - Een opmerkelijke comeback vond plaats. Van The Everly Brothers werd de nieuwe single ‘On The Wings Of A Nightingale' uitgebracht. Het was het eerste nieuwe nummer van de broers sinds 1973. Paul McCartney schreef de song en Dave Edmunds was producer van dienst.