top of page

1 maart

1969 - In de EMI-studio aan de Abbey Road in Londen nam Mary Hopkin haar tweede single 'Goodbye' op. Dit liedje was formeel een compositie van John Lennon en Paul McCartney. Deze opvolger van 'Those Were The Days' werd op 28 maart 1969 uitgebracht en bereikte de tweede plaats in de Britse hitparade. In ons land bleef de single op de 3e plaats steken.

1943 - Geboorte Piet Veerman, Voormalig voorman van The Cats. Twee jaar na het definitieve einde van The Cats scoorde Piet Veerman in 1987 met ‘Sailing Home’ zijn grootste hit. Hij wordt 80 jaar.


1944 - Geboorte Roger Daltrey, Britse zanger en acteur, vooral bekend als frontman van rockband The Who. Buiten The Who om heeft hij solohits met 'Giving It All Away', 'Say It Ain’t So Joe' en 'Without Your Love'. Hij wordt 79 jaar.


1954 - Geboorte Jean Blaute, Vlaams gitarist, zanger, componist, songwriter en producer. Als muzikant speelde Jean Blaute onder andere bij Urbanus, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen en De Nieuwe Snaar. Hij schreef ook muziek voor theater, films, musicals, televisiereeksen en ontelbare songs, tunes en arrangementen. Jean Blaute wordt 68 jaar. 1957 - The Everly Brothers namen 'Bye Bye Love' op. Dit was hun eerste single voor Cadence Records. Het nummer werd geschreven door Felice en Boudleaux Bryant. 'Bye Bye Love' van The Everly Brothers kwam op 20 mei 1957 binnen in de Amerikaanse hitparade en bereikte de tweede plaats. In Vlaanderen kwamen ze niet hoger dan de 15e plaats. 1963 - 'How Do You Do It' van Gerry & The Pacemakers werd uitgebracht. De single werd opgenomen in de EMI-studio aan de Abbey Road in Londen. Deze eerste single van de groep uit Liverpool kwam op 14 maart 1963 binnen in de Britse hitparade en stond drie weken op de eerste plaats.


2013 - Overlijden Jewel Akens, Amerikaanse zanger en muziekproducent. Hij had één grote hit in 1965 met 'The birds and the bees'. HIj is 79 jaar geworden.


2015 - Overlijden Emiel Goelen, tv-presentator en mediafiguur voor de VRT. Hij presenteerde jarenlang samen met Rita Van Neygen het consumentenprogramma 'Op de koop toe'. Hierbij werd hij bekend met de uitspraak, 'U kijkt toch ook?'. Hij is 68 jaar geworden.

bottom of page