1 maart

Vandaag is het complimentendag! Dus je weet wat je te doen staat. Niet alleen vandaag, natuurlijk!


1957: Opname van 'Bye Bye love' door The Everly Brothers. Het nummer kwam op 20 mei 1957 binnen in de Amerikaanse hitparade en bereikte de tweede plaats. In Vlaanderen kwam die niet verder dan nummer 11.

1963: 'How Do You Do It' van Gerry & The Pacemakers werd op 1 maart 1963 uitgebracht. De single werd opgenomen in de EMI-studio aan de Abbey Road in Londen. Het nummer stond drie weken lang op de 1ste plaats in de Engelse hitlijst.


1968: Platenmaatschappij Philips bracht in Engeland de eerste single van Elton John uit: 'I've Been Loving You'. Ze hadden blijkbaar niet door wat voor een ster ze in huis hadden gehaald, want Philips liet hem een jaar later al vertrekken naar concurrent Uni Records. Zij verdienden goud aan Elton John, want vanaf 1969 scoorde de superster meer dan 50 hits in 25 jaar tijd.


Verjaardagen:

1927: Harry Belafonte, Amerikaanse zanger en acteur die de bijnaam 'King of Calypso' kreeg. Hij werd bekend met 'Banana Boat Song' en 'Island in the sun'.


1943: Piet Veerman, Nederlandse zanger, gitarist en componist. Hij werd in 1964 bekend als zanger en gitarist van The Cats. In 1985 begon hij aan een solocarrière en had hij een hit met 'Sailing home'


1952: Jean Blaute, Vlaamse zanger, gitarist, componist, songwriter en producer van platen van K's Choice, Henny Vrienten, De Nieuwe Snaar, Clouseau, Raymond van het Groenewoud, Urbanus, Wim De Craene en heel wat anderen.