1 december

1971 - In de Verenigde Staten werd op groen vinyl door Apple de single 'Happy X-Mas (War Is Over)' van John Lennon en Yoko Ono uitgebracht. Zij werden begeleid door The Plastic Ono Band en dertig kinderen van The Harlem Community Choir. Omdat de muziekuitgeverijen van John Lennon en Yoko Ono in 1971 geen overeenstemming konden bereiken, werd de single pas in 1972 wereldwijd uitgebracht. Na de moord op John Lennon, op 8 december 1980, werd 'Happy X-Mas (War Is Over)' opnieuw uitgebracht en werd het opnieuw een hit.

1966 - Cat Stevens nam 'Matthew And Son' op. Dit liedje werd op 30 december 1966 als zijn tweede single uitgebracht. 'Matthew And Son' kwam op 12 januari 1967 de Britse hitparade binnen en bereikte de tweede plaats. In Vlaanderen kwam de single van Cat Stevens niet verder dan de 15e plaats.


1971 - Nicole Josy en Hugo Sigal traden in het huwelijk. Zij hebben elkaar in 1970 leren kennen. Sindsdien gaan zij samen door het leven als Nicole & Hugo. Met 'Goeie Morgen Morgen' wonnen zij op 6 februari 1971 de Belgische voorronde voor de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Vlak voor deze finale op 3 april 1971 kreeg Nicole geelzucht. Het duo werd in de finale vervangen door Jacques Raymond en Lily Castel. Die eindigen in Dublin in Ierland met hun versie van Goeie Morgen Morgen op de veertiende plaats.


1979 - 'Gonna Get Along Without You Now' van Viola Wills kwam op 1 december 1979 binnen in de hitparade bij ons en bereikte de tweede plaats. Het is een compositie van Milton Kellem. Teresa Brewer was in 1952 de eerste die dit liedje opnam.


1979 - 'Wonderful Christmas Time' van Paul McCartney kwam op 1 december 1979 binnen in de hitlijst. Deze single was op 16 november 1979 uitgebracht. Op de B-kant staat het instrumentale Rudolph The Red Nosed Reggae. Dit is een reggae-bewerking van Paul McCartney van Rudolph The Red Nosed Reindeer, een compositie van Johnny Marks. Gene Autry & The Pinafores waren in 1949 de eersten die dit Kerstliedje op de plaat zetten.


1996 - In Brooklyn in New York overleed de Amerikaanse liedjesschrijver Irving Gordon. Hij heeft liedjes geschreven voor o.a. Billie Holiday, Eddy Arnold, Patti Page, Perry Como en Bing Crosby. Eén van zijn bekendste composities is 'Unforgettable'. Die werd in 1951 als eerste door Nat ‘King’ Cole opgenomen. Irving Gordon is 81 jaar geworden.


2009 - Overlijden zanger en acteur Ramses Shaffy. In 1966 scoorde hij zijn eerste grote hit met 'Sammy'. In die periode trok hij ook met Liesbeth List en het trio van Louis van Dijk door het land. Al in 1967 kreeg Ramses Shaffy een Edison. Met Liesbeth List nam hij in 1968 het door Lennaert Nijgh geschreven lied 'Pastorale' op. Daarna scoorde hij nog drie hits: 'Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder', 'We Zullen Doorgaan' en 'Laat Me'. Ramses Shaffy overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij is 76 jaar geworden.