top of page

1 augustus

1981 - De Welshe zanger Shakin' Stevens had zijn tweede nummer 1 hit in Engeland met zijn versie van 'Green Door', dat in 1956 een hit was in Amerika voor Jim Lowe. Frankie Vaughan scoorde ook een hit met het nummer in 1956.

1291 - Het onstaan van Zwitserland, wanneer Uri, Schwyz en Unterwalden, drie staatjes van het Heilige Roomse Rijk, een confederatie stichtten om hun onafhankelijkheid ten opzichte van de Habsburgse vorsten te bewaren. 1 augustus is dan ook de Nationale Feestdag van Zwitserland.


1958 - Geboorte Frank Deboosere. Toen in maart 1987 de leegte die Armand Pien achterliet moest opgevuld worden, werden vier weermannen aangenomen: Georges Küster, Bob De Richter, Frank Deboosere en zijn vrouw Hilde Simons. Frank Deboosere presenteerde zijn eerste weerbericht op 12 maart 1987. Frank wordt vandaag 65 jaar.


1987 - Los Lobos stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met hun versie van het Ritchie Valens-nummer 'La Bamba'. In Vlaanderen bleef de single steken op de 2e positie. Het nummer was het titelnummer van de film gebaseerd op Ritchie Valens die stierf in hetzelfde vliegtuigongeluk als de omgekomen Buddy Holly. 1996 - Overlijden van de Franse zangeres Frida Boccara aan de gevolgen van een longinfectie. Zij werd in 1940 geboren in Marokko. In 1969 was Frida Boccara één van de vier winnaars van het Eurovisie Songfestival. Zij zong voor Frankrijk 'Un Jour, Un Enfant'. De laatste jaren van haar leven leidde Frida Boccara een teruggetrokken bestaan. Zij is 56 jaar geworden.


2003 - Overlijden Guy Thijs. Hij debuteerde als 17-jarige in 1939 bij Beerschot waar hij 10 jaar zou blijven. Na de 2e Wereldoorlog speelde hij ook nog bij Standard, was hij speler-trainer van Cercle Brugge, om daarna trainer te worden van verschillende clubs waaronder Antwerp. In 1976 werd Guy Thijs bondscoach van de Rode Duivels. Onder zijn leiding behaalden ze de finale op het E.K. in 1980 en de halve finale op het W.K. in 1986. Guy Thijs werd 80 jaar.


2015 - Overlijden van de Britse zangeres Cilla Black aan de gevolgen van een zware val in haar vakantiehuis in het Spaanse Esepona. Zij begon haar loopbaan nadat zij door John Lennon was voorgesteld aan Brian Epstein, de manager van The Beatles. Zij was toen garderobedame in de Cavern Club in Liverpool. Cilla Black debuteerde met "Love Of The Loved" een compositie van John Lennon en Paul McCartney. De single werd op 27 september 1963 opgenomen. Zij maakte in totaal 14 albums en was van 1985 tot 2003 presentatrice van het BBC-tv-programma "Blind Date". Zij is 72 jaar geworden.

Comments


bottom of page