top of page

De jaren 70 herbeleef je hier!
Overdag komt er regelmatig een jaren 70 hit langs en elke dag tussen 18 en 19 uur hoor je een uur lang alleen maar de grootste hits uit de 70's.

 

Belangrijke gebeurtenissen in de jaren 70
- oliecrisis
- stopzetten van zeezenders
- vliegtuigramp Tenerife
- einde Vietnamoorlog
- Watergate affaire
- bloedbad op Olympische Zomerspelen München
- autoloze zondagen
- computer doet intrede in dagelijks leven

 

Televisie & Radio
- Keromar
- Het Zwaard van Ardoewaan
- De Kat
- Van pool tot evenaar
- Slisse & Cesar
- Micro Macro
- De Collega's
- Avro's TopPop
- Charlie's Angels
- Bassie & Adriaan

 

Typisch 70's
Iedereen kent vast nog wel de wijde pijpen, het lange haar en de felle kleuren. Maar de jaren 70 boden meer dan alleen de foute mode. Je had disco en later de punk. Deze muziek werd meteen omarmt door jongeren die ontevreden waren over de maatschappij. Daarmee werden de jaren 70 ook een decennium van protesten en opkomen voor je eigen rechten.

- We speelden met Klik Klak, Playmobil
- Huiskamers werden opgevrolijkt met gehaakte versieringen (macramé), visnetten, zitzakken en biezen matten. Bruin, paars en oranje waren modekleuren.
- Het koffiezetapparaat vervangt de handgezette filterkoffie en de kleurentelevisie was in steeds meer woonkamers te vinden.

Muziek
- Disco
- Punk
- dit waren de muzikale sterren, en je hoort ze allemaal bij De Goeie Ouwe Tijd: Santana, Dr. Hook, The Three Degrees, Billy Paul, Tammy Wynette, Bill Withers, Charlie Rich, Lynn Anderson, Bobby Vinton, Johnny Cash, Gérard Lenorman Christie, Danyel Gérard, The Byrds, Dave, Vicky Leandros, ....

Mode

- Kleding uit de jaren ’70 borduurde grotendeels voort op de mode uit de late jaren ’60. Zo was het voor zowel mannen als vrouwen populair om strakke bovenstukken en wijde broeken of rokken te dragen. Vanaf de jaren ’70 werd het dragen van een simpel t-shirt, sweater, spijkerbroek en sneakers als ‘normaal’ gezien.
- Een andere belangrijke trend was dat zowel mannen als vrouwen meerdere laagjes kleding gingen dragen. Een blouse of overhemd werd bijvoorbeeld gecombineerd met een (mouwloos) vest of colbert. Broeken werden hoog op de taille gedragen en hadden doorgaans wijd uitvallende pijpen.
- Brigitte Bardot, Farrah Fawcett, Ursula Andress en Barbra Streisand zetten de haartrends.

Image by Dustin Tramel
bottom of page